Georgiana Corcaci | Universitar
50653
page,page-id-50653,page-template-default,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,borderland-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,,grid_1300,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive
 
Universitar

          Am o experiență de 15 ani în mediul academic, iar în prezent sunt conferențiar univ. dr. Îmi desfășor activitatea la Universitatea “Petre Andrei” din Iasi, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei și predau discipline cu relevanță în psihologia resurselor umane și în psihologia socială. De asemenea, sunt director al Centrului de Resurse Umane, în cadrul Facultății de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, un centru de cercetare în domeniul psihologiei resurselor umane. În cadrul Universității “Petre Andrei”, Iași am propus și coordonat programul umanitar “Ajutaţi-ne să-i ajutăm”, care are drept obiectiv principal ajutorul persoanelor cu nevoi speciale.

             La baza pregătirii mele stau studiile de licență și master pe care le-am absolvit la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea „Al. I. Cuza”, Iaşi. Am obținut un doctorat în psihologie la Universitatea Bucureşti și am continuat cu un postdoctorat în Managementul cercetării avansate cu aplicație în psihiatria medico-legală, la Institutul de Medicină Legală, Iași. Participarea la conferințe naționale și internaționale, cursuri de specializare, stagii de pregătire, workshop-uri, publicarea de cărți și articole de specialitate indexate în baze de date internaționale mă fac să fiu permanent conectată la cerințele domeniului meu de activitate.

           Cunoaşterea nu este obligatoriu însoţită de talent pedagogic! Pornind de la afirmaţia lui Piaget, conform căreia ”tactul pedagogic implică un aspect înnăscut şi unul dobândit, dar nu se ştie unde se află bariera dintre ele”, cred că, în decursul anilor, generație după generație, am reușit să le îmbin armonios, fară să abdic de la crezul că menirea unui profesor este să inspire, să stimuleze, să modeleze, să șlefuiască, să transforme potențialul latent în succes recunoscut și obișnuitul în performanță.