Georgiana Corcaci | Toate problemele sunt de fapt emoții!
51303
single,single-post,postid-51303,single-format-standard,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,borderland-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,,grid_1300,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive
 

Toate problemele sunt de fapt emoții!

          Există enorm de multe cursuri, cărți, metode, workshop-ri care te învață cum să fii mai bun, mai deștept, mai frumos, mai puternic, mai ”orice”, dar nu cred că ele funcționează. Te duci, faci 100 de cursuri, citesti 100 de cărti și, totuși, nu reușești să-i dai de capăt si nu știi de ce?! Aș spune, complicat de simplu…. Cultura lui ”mai puternic” te învață să gândești cu emisfera stângă, practic, îți propune o strategie cognitivă, pe când limitările tale vin din creierul emoțional, din subconștient, din emisfera dreaptă. Toate problemele sunt de fapt emoții! Nu sunt cognitive, nu țin de strategie. Ce ai de facut este să le înțelegi și să înveți să le ajustezi. Ceea ce ești învățaț să faci atunci când ai o problemă este să lupți sau să fugi. Nici una dintre aceste soluții nu este funcțională. Ai nevoie să înveți să manageriezi această problemă. Acest fel de probleme aparțin emisferei drepte și ele dau impulsul emisferei stângi să acționeze, iar tu crezi că le poți rezolva folosind partea stângă, intelectul. Nu poți! Secretul sau soluția constă în emoțiile tale, nu în creierul tău, nu în intelect!

       Suntem conduși de amintiri, care, 95-99% sunt depozitate în mintea noastră subconștientă. Hai, să facem un exercițiu foarte simplu: dacă ai 50 de ani x 365 de zile, asta înseamnă că ai trăit 18.250 de zile x 24h, fac 438.000 de ore trăite x 60 de minute, înseamnă 26.280.000 de minute; dacă înmulțești aceste minute cu 60 de secunde, asta înseamnă 1.576.800.800 de secunde de viață. Dintre aceste secunde, 95-99% se află în subconștientul tău. Nu mă voi referi la secundele din viața ta, dar voi întreba: dintre milioanele de minute din viața ta, de câte ești într-adevăr conștient?

Georgiana Corcaci
Niciun comentariu

Publicați un comentariu