Georgiana Corcaci | Aleg să spun NU!
51296
single,single-post,postid-51296,single-format-standard,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,borderland-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,,grid_1300,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive
 

Aleg să spun NU!

Aleg să spun NU!

         Timp de aproape o lună de zile, am stat conectată, ca mulți dintre noi, la tot ce înseamnă știre, sursă, statistică națională/mondială, teorie conspirativă sau nu, poante, filmulețe amuzante, glume etc., despre acest virus, care a oprit lumea în loc. De câteva zile, am ales să nu mai fiu “conectata” în acest fel la lume. Am ales să spun NU!

        Îmi amintesc o scenă foarte puternică, din serialul lui Paolo Sorrentino, “Noul Papa”, în care John Malkovich – noul Papa – spune un singur cuvant: NU! Atât! Este o reacție, o atitudine la o situație teribilă. Realizez, așa cum spunea Marcus Aurelius în “Către sine însuși”, că “Tot ceea ce auzim este o opinie, nu un fapt. Tot ceea ce vedem este o perspectivă, nu adevarul”. Exact! Viktor Frankl, în “Omul în căutarea sensului vieții” spune “nimeni, vreodată, nu ne poate lua libertatea de a ne alege atitudinea în fața oricarei situații”. Într-adevăr, problema nu este problema. Problema este atitudinea față de problemă!

      În mod clar, această situație ne-a oprit efectiv dintr-o goană, o agitație nebună după tot și după toate. Eram și mai suntem încă, “nebunii marilor orașe”, într-o goană continuă după nimic, în fond! Uite că, finalmente, ne-am oprit! Un pic forțat, dar, se pare că altfel, de la sine putere, nu am știut s-o facem… Și stăm! Haideți să alegem felul în care stăm, haideți să ne păstrăm mintea întreagă, să ne întoarcem către noi și către ceilalți, să împărțim cu oamenii de lângă noi resurse fundamentale, care nu costă nimic: iubire, bunătate, cumpătare, timp, echilibru, gânduri de bine și de frumos!

18 martie 2020

Georgiana Corcaci
Niciun comentariu

Publicați un comentariu