Georgiana Corcaci | Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte!
51118
single,single-post,postid-51118,single-format-standard,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,borderland-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,,grid_1300,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive
 

Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte!

            Atunci cand ți se spune „tu nu vrei să îmbătrânești” sau că „deții secretul tinereții”, nu poți decât să zâmbești cu bucurie… Nu știu dacă cineva vrea sau își dorește să îmbătrânească. În nici un caz, nu ține de vrere. Nu am auzit pe nimeni spunând „abia aștept să îmbătrânesc”. Îți place sau nu, bătrânețea este implacabilă! Vine brusc, ca zapada, într-o dimineață. Când te trezești, bagi de seamă că totul e alb și vrei s-o dai la o parte, dar nu mai poți si atunci, e important s-o asumi, s-o integrezi în anotimpurile vieții tale. Dar, până la iarna timpului nostru, cred că esențial este ce faci cu primăvara, cu vara, cu toamna ta.

           Tinerețea este despre bucuria florilor de cireș, despre verdele crud, despre miresmele serilor de mai, despre desenul norilor care dansează deasupra sufletului tău însetat de viață, este despre bucuria de a-ți pune cercei de cireșe la ureche, este despre ghidușie și bucuria jocului. Tinerețea este despre iubire și magia de a fi îndrăgostit. Tinerețea este despre a auzi, a vedea, a simți, a fi conectat, a fi prezent, este despre felul în care ai grija deopotrivă de mintea, spiritul și corpul tau. Tinerețea este despre bucurie și să faci ceea ce îți bucură sufletul.  Cred că atunci când nu te întorci înapoi, cu atât mai tare te avânți înainte. Tinerețea este despre curaj și cutezanță. Nu ți-ai dat timp să „îmbătrânești”, pentru că timpul tău e în prezent, o condiție necesară a trecutului și viitorului. „Deții secretul tinereții” pentru că privești viața în față și nu ai avut timp să șlefuiești ideea de bătrânețe. Cred că în clipa în care ai încetat să fii copil, ai murit. E foarte posibil ca adevărata tinerețe să fie de cele mai multe ori o achiziție a maturității. Practic, o conștientizare a darului incomensurabil care este viața și să vrei s-o celebrezi cu bucurie autentică de copil.

       Vârsta noastră se măsoară în intensitatea vieții. Depășind criteriul elementar biologic, tinerețea exprimă ardoarea trăirilor, nevoia de manifestare și de realizare, pasiunea și bucuria. Tinerețea constă în țâșnirea ideilor și a imaginilor, în vioiciunea observației, în aptitudinea de a grupa faptele și de a vrea să miști lucrurile, în dorința de a construi. Tinerețea are legătură cu lumea ta interioară și cu felul în care te-ai asumat pe tine și propria viață. Atunci când treci de la pasiune la compasiune, e posibil să te trezești cu zăpadă în casa vieții tale și să începi să ai „revelația” bătrâneții. Nu ai îmbătrânit cu adevarat decât atunci când îți este teamă să privești înainte și te uiți înapoi, în clipa în care îți dai seama că de atunci înainte nu îți rămâne decât de-acolo înapoi.

          Cred că ăsta este secretul, să privești și să te avânți înainte, asumat, cu îndrăzneală, cu bucurie autentică de copil, cu capul în nori și cu picioarele pe pământ (sau pe biciclete roz!). Și încă ceva… Șlefuiește de zor la primavară! Pregătește-te pentru vară și zâmbește! Așa zâmbește tinerețea, fără pricină! Iar când vei răsfoi cartea timpului tău, către iarnă, îți doresc să zâmbești ghiduș cu gândul la intensitatea anotimpurilor vieții tale.

Georgiana Corcaci
12 Comentarii
 • Eugenia Mihaela Pacuretu
  Răspunde

  Ma bucur ca am avut ocazia sa va intalnesc , deasemenea felicitari pentru blog !!! Foarte frumoase cuvinte , cu adevarat un slefuitor de diamante vii!!! „E foarte posibil ca adevărata tinerețe să fie de cele mai multe ori o achiziție a maturității. Practic, o conștientizare a darului incomensurabil care este viața și să vrei s-o celebrezi cu bucurie autentică de copil.”…. Superb….acum vad numai verde in fata ochilor!!!

  aprilie 23, 2019 at 1:45 pm
 • Marcela
  Răspunde

  Wow, cât de frumos! ❤️ Îți umple inima de fericire! Și tinerețe! Rezonez!

  aprilie 23, 2019 at 1:54 pm
 • Carmen ivanoiu
  Răspunde

  Frumos scris. Si realizabil!

  aprilie 23, 2019 at 2:14 pm
 • Iulia Andreea
  Răspunde

  Superbă incursiune în secretele tinereții. Maniera în care Georgiana își transpune ideile în rânduri scrise fac din lectura textului, un deliciu pentru cititor. Mulțumim, Georgiana! Mai vrem astfel de articole!

  aprilie 23, 2019 at 4:24 pm
 • acatrinei mihaela
  Răspunde

  Am deschis calculatorul, privirea mi s-a oprit la pagina dumneavoastră, am început să citesc, nu m-am mai putut opri pentru că mă regăseam în cuvintele scrise cu atâta gingășie și talent, m-am simțit pentru o clipă copilul de altă dată ce alerga desculț prin iarba verde. Oboseala a dispărut! Vă mulțumesc!

  aprilie 23, 2019 at 9:57 pm
 • Virgilius
  Răspunde

  Un suflet frumos se va simti mereu tanar! Un articol frumos ce emana incredere in potentialul uman de a-si depasi propria conditie oarecum efemera.
  Felicitari si te mai asteptam cu articole ce ne aduc savoare in suflet si ne ofera forta interioara!

  iunie 23, 2019 at 1:36 pm

Publicați un comentariu