Georgiana Corcaci | De la Alpha la Omega
50862
single,single-post,postid-50862,single-format-standard,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,borderland-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,,grid_1300,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive
 
De la Alpha la Omega...

De la Alpha la Omega

            Nu vreau să cred ca el, bărbatul Alpha este pe cale de dispariție, cum nu vreau să cred că ea, femeia Alpha renunță la ideea de Alpha ….

Alpha este spirit și este viață în spiritul alpha. Alpha te duce cu gândul ab initio, la Homo Sapiens, om întru cunoaștere spre cunoaștere, care știe și socoate că Nosce te ipsum este mai presus de cunoașterea celorlalți și doar cunoașterea de sine duce întotdeauna, semper ad maiora, la semper ad adstra. Bărbatul Alpha știe că ad maiora, înseamnă calea spre valoare și nu doar spre succes, știe că drumul spre stele este pavat doar cu dorința și încrederea că reușește în tot ceea ce-și propune.

Bărbatul Alpha este dincolo de homo socius un homo lonquens al cuvântului bine rostit, frumos, lin și curgător. Știe când să spună, cui să spună, unde să spună și de să spună, cu naturalețea charmului, cu naturalețea cunoașterii argumentate, care face intrinsec parte din el, cu naturalețea ființării conștientizate și asumate.

Bărbatul Alpha este Homo faber. Este cel care știe să făurească, să construiască, care știe atunci când trebuie să urmeze drumul, dar mai ales, care știe când să nu meargă pe drumul deja bătătorit și să lase o urmă pe drumul pe care l-a ales. Este omul care face lucrurile să se miște și nu asteaptă să se miște, este omul care face să se întâmple și nu asteaptă să se întâmple. Este omul pentru care eppur si muove are sens și semnificație.

Bărbatul Alpha este Homo discens. Este cel care știe că învățarea este continuă, permanentă, este cel care crede că dezvoltarea personală înseamnă creștere, evoluția sa prin sine și prin ceilalți, este cel care interiorizează dorința de schimbare și care se adaptează cunoașterii și înțelegerii, nelimitându-se la scopurile imediate. Știe să întrebe, să asculte, acceptă diferențe de opinii, acceptă că din dezbatere se nasc idei și soluții și nu se simte amenințat de critici, este conectat la sine, dar știe că exacerbarea egoului este sursă de neîncredere, de frustrare, de demonstrație inutilă a unui adevăr perfect evident și anume că nu are nimic de demonstrat.

Bărbatul Apha este deopotrivă Homo Rationalis, cel centrat pe obiective, care reușește să răzbată, care știe că nu contează de câte ori cazi, ci de câte ori te ridici, care își rafinează continuu modul de a-și urmări scopurile, care știe să năzuiască mereu spre mai sus și spre mai bine, nemulțumindu-se cu puțin, care știe când să fie analitic și sintetic, întotdeauna argumentat, care înainte de a observa, se orientează, spre a decide cum să acționeze, care știe că atenția energizează, intenția organizează și Universul creează. El este curajul și asumarea a ceea ce este, a ceea ce spune și a ceea ce face, este cel care influențează și care inspiră. Este demn, vertical cu sine și cu ceilalti, interiorizând legea morală în sine și bucurându-se deplin de cerul înstelat de deasupra sa.

Alpha este Homo sentimentalis, centrat pe relație, reușind să se exprime în emoție, în stare, în clipă, purtându-și sentimentele la rang de valoare, de principii, având capacitatea extraordinară de a empatiza, de a înțelege și asculta, de a fi prezent în emoție, este omul care știe că în îmbrățisare te poți contopi cu celalalt, simplu, spontan, fară cuvinte de prisos. Pentru ca el, Alpha este rațiune și simțire în același timp.

Bărbatul Alpha este Homo dominator, dominant fără să impună, predominat fără să domine. El nu are nevoie să-și exibe virilitatea printr-o masculinitate exarcebată a mușchilor fizici în defavoarea mușchilor intelectuali. Știe să domine cu eleganță, știe ce înseamnă Calea Războinicului, știe că Bushido nu este un fel de mâncare, ci un cod de conduită, tradus vremurilor postmoderne în cavalerism, onoare și demnitate. El știe să pună accent pe cumpătare, loialitate și măiestrie în tot ceea ce face și în tot ceea ce spune.

Bărbatul Alpha este ascultător de sine și de ceilalți, este atent cu sine și cu ceilalți, observă ceea ce este de observat și știe când să se retragă pentru a deveni el însuși observator. Se orientează în spațiul și în timpul său pentru a decide când, cum și unde, știe să-și assume riscuri, pentru că știe că audaces fortuna iuvat.

Barbatul Alpha este Homo technologicus, cel care se adaptează lumii înconjurătoare cu măiestrie, tehnic, aplicat, găsind soluții, construind temeinic, cu mâini dibace, meștere care știu să făurească, să construiască, știind că dexteritatea și ablitatea manuală sunt o extensie a dorinței de a face, a dorinței de lucru bine făcut și mai ales meștesugit cu propriile maini, un Homo creator prin excelență.

Barbatul Alpha este Homo ridens, omul care știe să se bucure și să danseze pe valsul vieții cu bucuria începutului, care știe să se bucure deplin și desăvârșit de frumusețea simplă a lucrurilor, care vede întotdeauna unicitatea și frumosul din fiecare și care ființează, nu desființează, omul care știe de ce castigat ridendo mores și că de cele mai multe ori, simțul umorului este salvator de căi și îndreptar pentru neliniști abisale.

Barbatul Alpha este Homo ludens, care știe importanța esențială a jocului în devenirea sa. Este omul care înțelege cu suflet de copil, neștirbit și neîntinat că “Înţelepciunea şi iubirea sa e jocul!”, care știe că „Jocul şi-nţelepciunea lui e iubirea!”, care știe că „Iubirea şi jocul e-nţelepciunea!”

Barbatul Alpha este Homo Amans. El știe să iubească și mai ales știe să-și asume iubirea plenar, dăruindu-se cu ființare femeii, știe să-și asume femeia pentru ceea ce este, barbatul care știe să se dăruiască cauzei dincolo de cauză, care oferă tot ceea ce ea are nevoie, pentru ca ea să se dăruiască la rându-i, cauzei lui. Barbatul Alpha își asumă riscul de a se îndrăgosti și de a-și mărturisi iubirea, în afara timpului, în afara spațiului. El, Alpha vrea o parteneră care știe să pășească alături de el pentru a cuceri lumea, privind împreună către aceleași orizonturi, evoluând împreună mai ales pe verticală, dar neignorând deloc pasiunea și extazul orizontalității. Este dispus să iasă din zona lui de confort, spre a înțelege dincolo de el, venind în întâmpinarea ei, simțind-o, înțelegând-o, iubind-o, lăsând-o să fie ea, cunoscând-o în toata plenitudinea. O vrea alături, simțind că doar așa poate construi durabil. El știe că se dezvoltă prin sine, cu sine, iar ea nu face decât să aducă plusul de farmec pentru a întregi întregul, plusul de farmec la corola de minuni a lumii lor. Barbatul Alpha nu vrea accesorii luminoase și fosforescente la brațul său, iar asta se întamplă pentru simplul fapt ca el Alpha, nu se simte în pericol, nu se simte amenințat, nu se simte castrat – atunci când adulmecă încântat și poate ușor surprins, ușor mirat – de apariția neașteptată a ei, Alpha…

Un Alpha – dincolo de raționalitate, dincolo de analitic, dincolo de sintetic – trăiește cu ființare povestea, și-o însușește, se bucură necomplicat de frumusețea simplă, spontană, prezentă. Pentru că pur si simplu, el Alpha știe că doar alături de ea formează un parteneriat care crește, se dezvoltă, începe și se continuă de la Alpha la Omega…

Georgiana Corcaci
Niciun comentariu

Publicați un comentariu